שיטת "T.B.P" היא שיטה מתחום הגוף נפש. היא מאפשרת למטופל לפגוש ייצוגים פנימיים ודמויות מחייו. בשיטה זו הוא נפגש בייצוגים הפנימיים כחלק בתוכו, כך הוא יכול להזדהות עם "האחר" להבין את מניעיו ולהסיר מתפיסת האחר השלכות אשר אינן מועילות לדיאלוג בניהם. הטיפול מאפשר שינוי בתפיסת "האני" ועל ידי כך שינוי באינטראקציה עם הסביבה. אותן הפרדות פנימיות יוצרות תחושה שלמה יותר של האדם. מתוך המפגש שלי עם תוצאות הטיפול אני רואה כי דיאלוגים אלו, ואיתם הכלה של רגשות ותכונות, יוצר במטופל "הפרדות" פנימיות ומתוך כך גם מאפשר לו היפרדות מחודשת מהאנשים הסובבים אותו. היפרדות המובילה לעצמאות וליצירת מערכות יחסים בריאות יותר.


זוהי שיטת טיפול ייחודית אותה פיתחתי. דרך הטיפול היא על ידי דיבור והקשבה עם אברי הגוף ועל ידי יצירת דיאלוג בין חלקים שונים (למשל הראש מדבר עם הרגליים), דיאלוג שכזה מאפשר למטופל לפגוש דמויות מחייו, רק הפעם כחלק בתוכו. כך הוא יכול להזדהות עם "האחר" להבין את מניעיו ולהסיר מתפיסת האחר השלכות אשר אינן מועילות לדיאלוג בניהם.


כיצד נולדה שיטת "T.B.P"?

הגעתי אל ארי פלוג לפגישה אחרי שכבר קראתי לואיז הי, למדתי רפלקסולוגיה ובעקבות הכירולוגיה התעניינתי בעיקר בהבדלים בין ימין ושמאל ומשמעותם. לכן אמרתי לה שאני רוצה הפעם לעבוד על רגל ימין.

היא שאלה אותי למה? אמרתי לה שיש לי קושי עם בני זוג - אלו בהם אני מתאהבת לא טובים לי ולעומתם יש לי חברים נהדרים אבל זה לא נהיה לקשר רומנטי. אבל למה רגל ימין? כיוון שנראה לי שיש לי קשר מורכב עם אבא שלי ואבא מיוצג בצד ימין וגם בן זוג מיוצג בצד ימין והרגל קשורה בהתקדמות ושינוי ובנוסף יש לי לעיתים מיחושים ברגל ימין כאילו אני לא סימטרית.

ארי השתכנעה ועשתה לי תרגיל. היתה זו שיחה בין שתי הרגליים. תוך כדאי הרגשתי שמערכת היחסים שעולה מזכירה לי דווקא את הריבים שלי עם אח שלי שבאותם ימים היה שותף שלי לדירה.

התרגיל הזה הייתה הפעם הראשונה שהתנסיתי ב"דיאלוג בין אברי גוף" השפעתו על חיי הייתה מכוננת – כעבור שבועיים התחיל לי רומן עם האיש שמאז לצידי. קשרים מהעבר התפוגגו להם להיסטוריה.

אבל אני לא שכחתי את התרגיל עצמו. עד היום אני לא יודעת עם ארי עשתה זאת לפני או המציאה את התרגיל על המקום. ברור לי שגם היא הייתה מושפעת מאירית רושין מחברת הספר "שמאל ימין ומה שבניהם".

את התרגיל עצמו העברתי בוורסיות שונות לתלמידים שלי בכדי להעביר להם את הדינאמיקה שבין צד ימין לצד שמאל. עם הזמן התרגיל התפתח לתרגילים נוספים. בהמשך למדתי בעצמי אצל אירית רושין. במשך כמעט שלוש שנים היא עזרה לי לגלות את המידע הרב שטמון בתאי הגוף.

פיתחתי את השיטה כך שתוכל לשמש אחרים ותאפשר לא רק גילוי של דפוסים אלא גם שינוי וריפוי. כשהתחלתי לעסוק בטיפול נוצר הצורך לחדד את התסריט של התרגול כך שיתאים לשעת טיפול וכך שאדע שהתרגיל יוצר שינוי אך לא משאיר את המטופל בהצפה. הידע שצברתי ממקורות שונים על כל איבר והרבדים השונים בנפש שהוא משקף, אפשר לי לפתח עוד ועוד תרגילים ולזהות את השפעתם ואת הצורך בהם.

כך בקצרה הסיפור על היווצרותה של השיטה "T.B.P -Taolking Body Parts". ב-14 השנה האחרונות אני מטפלת ומלמדת את השיטה הזו ויותר מכך – הידע שלי כמאבחנת מאפשר לי לזהות איזה תרגיל נכון, מתי ולמי. מתי כדאי להשתמש בכלים אחרים (שיטת תחושות אותה פיתחתי מהעבודה, דמיון מודרך, המסע של ברנדון בייס, סטנדרט טכנולוגי של מעגל הארגמן הילינג ועוד) ומתי כדאי להפנות לשיטת טיפול אחרת או למטפל אחר.

אתר המיועד לשיטת T.B.P - מידע נוסף, מסלול הכשרה, מטפלים בשיטה ועוד..

    


מתעניינים בתחום? רוצים לשמוע על סדנאות בנושא?